Warsztaty kulinarne - pasta party14:00 | Sobota, 18 stycznia 2020Kulinarne Atelier
Warsztat
190 zł |
190 zł
|
Włosi o makaronach wiedzą wszystko. Przecież Włochy to kolebka makaronów. Ich różnorodność potrafi przyprawić o prawdziwy zawrót głowy, ale warto się z tej znajomości podszkolić. Dobrze podany makaron to jedno z najzdrowszych, najsmaczniejszych dań - powinien być składnikiem naszej codziennej diety. Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – uczestnik drugiej edycji polskiego MasterChefa przygotujemy ciekawe, a zarazem proste przepisy na smaczne dania z makaronu. Będziecie mieli okazję spróbować raviolo con uovo - włoskiego pieroga z farszem z ricotty i szpinaku, z którego po przekrojeniu wypłynie kremowe żółtko. Nie zbraknie włoskiego deseru. Degustacja dań przy kieliszku włoskiego wina od firmy Wineland - importer win od 2005 roku
Makaronowe menu:
Raviolo con uovo – włoski pieróg z farszem z ricotty, szpinakiem i płynnym żółtkiem
Spaghetti alla Carbonara
Linguinealla Genovese - makaron z pesto bazyliowym
Pistacjowe semifreddo z włoską bezą, sosem pomarańczowym i ciasteczkami migdałowymi
Koszt 190 zł/osoba
Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lube-mail: kulinarneatelier@gmail.com